Suppen
Reistips

Wat is suppen?

Suppen, we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Suppen is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen, maar wat is suppen precies? Goede vraag! Sup staat voor Stand Up Paddle. Het is dus peddelen op een board, maar dan staand. Suppen wordt vaak vergeleken met surfen. Het lijkt dan ook best veel op elkaar. Alleen gebruik je bij suppen een ‘SUP paddle’ en het gaat natuurlijk een stuk slomer dan surfen. Voor suppen heb je namelijk geen wind of golven nodig. Suppen wordt vaak beoefend in grachten of de wat kleinere meren.

De herkomst van suppen

Als we denken aan surfen dan denken we natuurlijk aan Hawaï. Net zoals surfen kent suppen ook zijn oorsprong uit Hawaï. De surfleraren stonden op hun surfboard met een peddel om op deze manier dichtbij hun leerlingen te kunnen blijven tijdens de lessen. Door middel van suppen kunnen zij makkelijk instructies geven en beter het overzicht houden.

Wat heb je nodig bij suppen?

Stel je voor dat je daadwerkelijk wilt gaan suppen, wat heb je dan nodig? Gelukkig niet veel. Wanneer je wilt suppen heb je een SUP board nodig. Ook al lijkt suppen op surfen, een SUP board is geen surfboard. Alhoewel ze wel heel erg op elkaar lijken zijn er toch een aantal verschillen. Zo zijn SUP boards vaak wat lichter en stabieler dan surfboards.

Kenmerken van een SUP board

Naast het feit dat SUP boards wat lichter en stabieler zijn, hebben ze ook nog een aantal andere kenmerken. Zo zijn ze over het algemeen wat smaller en langer dan normale windsurfboards. Op deze manier glijden de boards makkelijker en beter over het water. Hierdoor is het weer makkelijker.

Soorten SUP boards

Er zijn verschillend soorten SUP boards te vinden. Elke soort heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Zo zijn er hardboards die, zoals de naam verklapt, gemaakt zijn harder materiaal. Ook zijn er oplasbare SUP boards te vinden en boards met een soft top.

Supboard kopen?

Ben je op zoek naar een SUP board? Bij Funsport Makkum vindt je de beste SUP boards tegen de scherpste prijzen. Benieuwd? Neem een kijkje in het assortiment!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *