Reistips

Wat is het leasen van een auto nu eigenlijk?

Een auto leasen betekent in wezen dat u een voertuig huurt voor een afgesproken tijd en voor een afgesproken vast bedrag.

Er zijn veel opties om uit te kiezen, afhankelijk van uw eigen omstandigheden en of u voor uzelf of als onderdeel van een bedrijf leaset – beide hebben hun eigen voordelen.

Als het gaat om het kopen van voertuigen voor een groeiend bedrijf, kan leasing veel meer bieden dan rechtstreeks kopen.

Belangrijkste voordelen van leasing

Het leasen van een auto kent veel voordelen. Juist daarom is het leasen van een auto de afgelopen jaren zo enorm in populariteit gestegen. We hebben hieronder een uitgebreid overzicht van de voordelen van het leasen van een auto:

  • Lagere maandelijkse betalingen
  • Geen lange termijn verplichtingen
  • Minimale onderhoudskosten

Elektrische auto leasen? Bekijk de website van Mobility Service.

Nadelen van het leasen van een auto

Er zijn situaties waarin het leasen van een auto niet de beste optie is. Hier zijn enkele nadelen van het leasen van een auto, zoals bijvoorbeeld de Kia EV6. :

U bezit nooit uw auto

Net als bij het huren van een huis in plaats van kopen, ben je niet de eigenaar van je leaseauto. De betalingen zijn niet voor niets lager – u krijgt aan het einde van de overeenkomst niets terug. Een van de grote voordelen van het kopen van een auto bij sommige financieringsovereenkomsten is de mogelijkheid om er zonder extra kosten mee te kunnen rijden nadat u het volledige financieringsbedrag heeft afbetaald, terwijl u altijd voor een lease betaalt.

Schade wordt in rekening gebracht

Zorg ervoor dat eventuele schade is gerepareerd voordat u uw leaseauto inlevert. Hoewel u waarschijnlijk niet hoeft te betalen voor mechanische onderdelen die onder de garantie vallen, verwacht de leasemaatschappij dat de auto in goede staat wordt geretourneerd en dat er dus kosten in rekening worden gebracht als u deze in een beetje staat teruggeeft . Evenzo wordt u beschoten als u de kilometerlimieten overschrijdt die in uw contract zijn vastgelegd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *