wandelvakantie
Reistips

Wandelvakantie Ardennen

Nederlanders zijn behoorlijk sportief en mogen graag buiten wandelen en fietsen. Natuurlijk is wandelen in de eigen omgeving hartstikke leuk, maar soms is het ook lekker om er tussenuit te gaan naar een nieuwe omgeving, Op slechts enkele uren rijafstand van Nederland liggen de Belgische Ardennen. Dit sprookjesachtige en heuvelachtige gebied bij onze zuiderburen is misschien wel een van de beste wandelbestemmingen in Europa.

Er zijn diverse voordelen aan een wandelvakantie Ardennen wat dit gebied zo ontzettend interessant maakt voor vele Nederlanders om er een weekend of vakantie te besteden. Zonder dat de Ardennen extreem toeristisch is, wordt het gebied al jarenlang zeer goed bezocht door wandelaars en tal van andere liefhebbers van buitensporten.

Het wandelen in de Ardennen is aantrekkelijk vanwege verschillende redenen

Een van de voordelen van de Ardennen, is natuurlijk dat het op een zeer aangename afstand van Nederland ligt en je er zo bent. Het gebied is Franstalig, maar op de meeste plekken kunnen de mensen ook prima met het Nederlands uit de voeten, wat toch een fijn gevoel is wanneer je in het buitenland bent.

Er zijn tal van VVVs te vinden in de pittoreske stadjes en dorpjes in het gebied, waar je alle informatie over de vele wandelroutes kan vinden. Het gebied biedt door het variërende landschap wandelroutes van diverse afstanden en diverse niveaus. Voor de echte avonturiers is het wandelen Ardennen zelfs te combineren met meer extreme sporten, zoals bijvoorbeeld klimmen en abseilen.

Voor elk type wandelaar wat wil in de Ardennen

Een andere reden wat de Ardennen zo aantrekkelijk maakt voor een wandelvakantie, is het uiteenlopende aanbod aan accommodaties. Wanneer je op zoek bent naar een echte natuur ervaring vind je diverse campings in het gebied waar je al dan niet aan de oevers van de rivier de Ourthe kan kamperen en vanaf waar je al vanaf de camping met wandelroutes kan beginnen.

Wanneer je na de wandelingen op zoek bent naar meer comfort kun je ook kiezen voor een van de hotels in het gebied of zelfs een chalet huren. De Ardennen zijn niet alleen geschikt voor families en individuele reizigers, maar leent zich ook uitstekend voor groepen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele werkweken ne school- en studententrips de Ardennen als bestemming hebben.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *