Reisverhalen

Vietnam: dit is nog maar het begin

Iedereen kan claimen een volledig nieuwe ervaring te hebben gehad. Maar je weet dat je de waarheid spreekt wanneer jij dit zegt over jouw tijd in Vietnam!

Er zijn genoeg redenen om een vakantie dichtbij te zoeken of juist veraf. De ene wil het toch liever iets vertrouwde houden en blijft in de nabijheid van zijn of haar thuisland. Niet zo raar, eigenlijk: de mentaliteit van mensen in Duitsland of België verschilt vast niet zo met die van Nederlanders als die van inwoners van bijvoorbeeld Zuid-Afrika. Maar wil je toch eens weten en meemaken hoe men leeft in andere culturen, dan loont het zeer de moeite om over vele grenzen heen te stappen. Figuurlijk dan, want je reist waarschijnlijk per vliegtuig wanneer jij in Vietnam voet aan land wilt zetten.

Je leest en hoort vast wel eens van mensen die ‘op zoek gaan naar zichzelf’ en dan naar het andere einde van de wereld reizen. Daar kun je je neus voor ophalen maar het is juist heel logisch: door je in een hele andere omgeving te plaatsen, word jij geconfronteerd met hoe jij de wereld en jouw eigen leven ziet. En ook hoe jij met anderen omgaat, bijvoorbeeld. Nou hoeft het niet direct zo te zijn dat jij de levensfilosofieën van Vietnamezen gaat overnemen, maar wellicht word je wel een bepaalde richting op geduwd. Dat kan helpen wanneer je mentaal of spiritueel vastzit.

En zonder wat we hierboven hebben gezegd af te schieten: een rondreis door Vietnam kun je ook gewoon ondernemen wanneer je enkel maar nieuwsgierig bent naar het land wegens de vele mooie dingen die je erover hebt gehoord, gezien en gelezen! Hier hebben we een paar tips voor je.

De hoogte

Je kunt figuurlijk in de wolken zijn of letterlijk boven anderen uitsteken. Voornamelijk in het noorden van Vietnam leven vele stammen namelijk nog op traditionele wijze in de bergen. De vrouwen en meisjes van deze bevolkingen herken je direct aan de klederdracht die bij hun manier van leven hoort.

De diepte

Laten we er niet omheen draaien: een directe associatie die veel mensen hebben met Vietnam is de oorlog die zich in de jaren ‘60 en ‘70 van de twintigste eeuw afspeelde. Overblijfselen daarvan kun je nog steeds bezoeken, in de vorm van de De Củ Chi tunnels. Een gedeelte daarvan is al een tijdje open voor publiek en laat je zien hoe de rebellen zich onder de grond verplaatsten – ook al waren de leefomstandigheden daar verschrikkelijk.

Op je gezondheid

Een reis ondernemen naar een ver land is geen excuus om niet goed voor jezelf te zorgen. Gelukkig springt je bestemming je bij! Naast de welbekende loempia’s roemt Vietnam zich namelijk om voornamelijk vele soorten groenten, fruit en sauzen. Kortom, genoeg vitamine A en E om je op de been te houden!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *