Reistips

Tips tegen heimwee

Het is natuurlijk super gaaf om een uitwisseling te nemen. Hier komen alleen wat dingetjes bij kijken. Je moet veel regelen. Dit is veel werk. Regel dit daarom op tijd en met hulp. Wil jij een high school jaar in Amerika volgen? Zorg voor begeleiding. Het regelen van een uitwisseling in Amerika is moeilijk en veel meer werk, dan een uitwisseling binnen de EU. Verder kan je ook heimwee krijgen naar huis. Dit kan heel zwaar vallen voor sommige mensen. Niet iedereen heeft hier last van, maar als je het hebt wordt het alleen maar zwaarder voor je. Wij geven jou de ultieme tips tegen heimwee!

Ga op ontdekking uit

Als je in je kamer blijft zitten en nergens op uit gaat, zal je inderdaad sneller jouw oude vertrouwde omgeving missen. Je bent dan meer aan het nadenken en dan kan je dus meer heimwee krijgen naar thuis. Tijdens een uitwisseling is het helemaal niet gek dat je last krijgt van heimwee, maar ga er dan daarom juist op uit. Ga dingen ontdekken en dingen ondernemen. Zo heb je ook minder tijd om na te denken en omdat je alleen maar leuke dingen aan het doen bent heb je minder het gevoel dat je thuis mist, omdat jij jezelf helemaal aan het vermaken bent. Heimwee komt vaak op wanneer je alleen bent of op stille momenten. Het is ook niet erg om een keer een avondje thuis te blijven, maar kies er wel voor om op zijn tijd dingen te ontdekken. 

Praat erover

Wanneer je last hebt van heimwee, is het belangrijk dat je er met iemand over praat waar jij je fijn bij voelt. Praten werkt heel goed. Tuurlijk kan het zijn dat jij ook een dagje minder in je vel zit, omdat je thuis mist. Iedereen begrijpt dit. Het is niet zomaar niets om alles achter te laten. Dit is eenmaal een grote en spannende stap. Daarom is het ook goed om erover te praten, want zo weten andere hoe jij je voelt en kunnen ze jou steunen en wellicht afleiden. 

 

Houd contact met het thuisfront

Het is heel prettig om contact te blijven houden met je thuisfront. Zo weet je ook wat hun aan het doen zijn en voel je je toch nog een beetje betrokken bij je eigen vertrouwde omgeving. Het is ook niet ideaal om veel contact te hebben met het thuisfront,. Hierdoor kan je juist extra heimwee krijgen. Probeer daarom een wekelijkse tijd in te plannen, dat je elkaar bijpraat. Probeer ook niet voor kleine dingetjes meerdere malen te bellen. Zo kan jouw heimwee in de pad zitten bij jouw geweldige avontuur met Information Planet

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *