Uncategorized

Op welk moment kun je een autoverzekering opzeggen?

Op het moment dat je een nieuwe auto gekocht hebt, sluit je ook een nieuwe autoverzekering af. De kans is echter klein dat je de rest van jouw leven met deze nieuwe auto gaat doen. Met andere woorden: de kans is groot dat je binnen een bepaald tijdsbestek jouw autoverzekering op gaat/moet zeggen.

Maar, op welk moment kun je een autoverzekering nou opzeggen? En waarom zou je er überhaupt voor kiezen om een autoverzekering op te zeggen? Je gaat de antwoorden op die vragen in dít artikel vinden.

Reden 1: je hebt jouw auto verkocht

Ben je voornemens om jouw auto te verkopen? Op het moment dat je jouw auto verkocht hebt, kun je jouw autoverzekering opzeggen. Vanaf dat moment heb je immers de autoverzekering níet meer nodig. Nadat je jouw auto verkocht hebt, hoef je geen kosten meer voor jouw auto te maken. Door jouw autoverzekering tijdig op te zeggen, kan de verzekeringsmaatschappij alles ook tijdig voor je regelen.

Reden 2: je wilt overstappen

Ben je van plan om veel geld te besparen in het komende jaar? Dan is het interessant om eens te kijken naar een overstap naar een andere verzekeringsmaatschappij. Als je die overstap daadwerkelijk gaat maken, moet je jouw huidige verzekering uiteraard wel opzeggen. Zorg er wel voor dat je dit tijdig regelt; je moet geen periode hebben waarin jouw auto níet verzekerd is. Als daar sprake van is, mag je namelijk geen gebruik van de Nederlandse wegen maken.

Wil je zo min mogelijk omkijken naar jouw overstap hebben? Als je bijvoorbeeld naar Ditzo overstapt, hoef je je nergens zorgen om te maken. Die verzekeringsmaatschappij neemt al het werk voor je uit handen.

Reden 3: als jouw auto total loss verklaard is

Heb je een flink ongeluk met jouw auto gehad? En is jouw auto daardoor total loss verklaard? Ook dan is het zaak kom jouw autoverzekering op te zeggen. Op het moment dat jouw auto total loss verklaard wordt, krijgt de verzekeringsmaatschappij daar uiteraard ook direct bericht van. Samen met de verzekeringsmaatschappij kun je vervolgens jouw verzekering opzeggen en alle lopende zaken volledig afronden.

 

person holding black Honda car steering wheel

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *