Reistips

Ontdek de bezienswaardigheden in Drenthe

De afgelopen jaren hebben steeds meer mensen ontdekt dat een vakantie in eigen land helemaal niet verkeerd is. Veel mensen weten inmiddels hun weg naar Drenthe te vinden en dit is allemaal te danken aan de coronapandemie. Deze wereldwijde pandemie sloeg hard toe in 2020, waardoor veel landen in totale lockdown gingen. Hierdoor was het voor een langere periode niet mogelijk om op vakantie te gaan naar het buitenland. Door deze reisbeperkingen gingen mensen op zoek naar alternatieven in eigen land. Met als resultaat dat vooral veel mensen uit de randstad hun heil gingen zoeken in de natuur vanwege de rust en stilte. Overweeg jij al langere tijd om naar Drenthe te komen? Lees dan snel verder, want deze bezienswaardigheden mogen zeker niet ontbreken tijdens jouw welverdiende vakantie! 

1. Nationale parken en natuurgebieden

Denk je aan natuursnuiven, dan denk je hoogstwaarschijnlijk direct aan Drenthe. Dit is niet zo vreemd aangezien deze provincie er al jaren om bekend staat dat het een walhalla is voor natuurliefhebbers. Niet voor niets bruist Drenthe van de natuur. Overal waar je kijkt zie je namelijk bomen, bloemen en dieren voorbijkomen. De voornaamste reden hiervan is dat deze provincie dunbevolkt is wat betekent dat er meer natuur is dan mensen. Hierdoor is het wandelen in Drenthe altijd een uitstekende keuze. Er zijn in de gehele provincie zo’n 5.500 kilometer aan wandelpaden beschikbaar, waardoor jij optimaal kunt genieten van de natuur. 

2. Bezoek de schaapskooi Achter ‘t Zaand

Drenthe is al jaren de perfecte provincie om te gaan wandelen in de ongerepte natuur. Maak jouw avontuur door de natuur nog eens extra leuk door de schaapskooi Achter ’t Zaand te bezoeken. Deze schaapskooi van natuurmonumenten bevindt zich in Lhee en ligt op ongeveer 10 minuten wandelen van de parkeerplaats langs de weg van Lhee en Kraloo. Lhee is een pittoresk dorp dat naast Dwingeloo ligt. Wanneer je blijft overnachten in een hotel in Dwingeloo, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om hier fietsend naar toe te gaan. Op de grens van bos en hei fiets je immers dwars door het Dwingelderveld. Een unieke ervaring die iedere natuurliefhebber eens beleeft moet hebben. 

3. Monumentale esdorpen

Zodra je door de ongerepte natuur van Drenthe gaat wandelen, dan kom je onderweg meerdere kleine dorpjes tegen. Deze schattige dorpjes hebben veel karakteristieke boerderijen en prachtige kerken die eeuwenoud zijn. In ons land staan deze pittoreske dorpen beter bekend als monumentale esdorpen. Sommige van deze dorpen beschikken over een brink, oftewel een open ruimte middenin het dorp met veel groen, en worden hierdoor brinkdorpen genoemd. Een goed voorbeeld hiervan zijn de dorpen: Dwingeloo, Zuidlaren en Ruinen. Met een bezoek aan één van deze bezienswaardigheden wordt jouw vakantie in Drenthe zeker weten onvergetelijk! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *