Uncategorized

Kies voor vermaak voor jong en oud met minigolf!

Staat er binnenkort een familiedag op de planning? Maar is de organisatie hiervan nog niet helemaal rond? Kies er dan eens voor om minigolf met de hele familie te spelen. Een leuk tijdverdrijf dat zich kenmerkt door de fantasierijke en verrassende banen in een bosrijke omgeving. Minigolf is zeer toegankelijk met duidelijke regels, waardoor het ideaal is om met zowel jonge kinderen als oudere volwassenen te spelen. Maar wat is minigolf nou precies? Dat lees je natuurlijk in dit artikel. Lees snel verder en wie weet speel jij binnenkort met het hele gezin minigolf! 

Wat is minigolf? 

 Als je regelmatig op vakantie gaat op een vakantiepark, zowel in binnen- als buitenland, heb je vast wel eens een midgetgolfbaan gezien. Minigolf is een variant van traditioneel golf en onderscheidt zich doordat deze variant slechts enkele meters nodig heeft om te spelen. Het doel van minigolf is dan ook om de baan in zo min mogelijk slagen af te leggen. Voor veel mensen leidt dit tot onderlinge concurrentie. Wie uit de groep haalt de minste punten en is daarmee de koning of koningin van de midgetgolfbaan? 

Maak kennis met het verrassende parcours 

In ons land zijn midgetgolfbanen te herkennen aan het feit dat de baan is gemaakt van beton, grind, tapijt, vilt of kunstgras. Dit zijn sterke materialen die ervoor zorgen dat er zo min mogelijk schade op het veld ontstaat als de bal wordt geraakt. Het overgrote deel van de midgetgolfbanen is tien tot vijftien meter lang en heeft zo’n 18 holes. Deze holes zijn niets meer dan gaten in de grond die het doelwit zijn van de golfbal. Bij minigolf kan je genieten van een verscheidenheid aan speciale banen, elk met hun eigen bochten, tunnels, doolhoven, heuvels of lussen. Zo blijft elk minigolfspel altijd een uitdaging. 

Spelregels voor minigolf 

De spelregels kunnen per midgetgolfbaan iets verschillen, maar over het algemeen komt het op het volgende neer: elke beurt of poging is één punt. Maar hoe meer punten, hoe slechter je speelt. Bij de eerste slag mag de bal overal in de tee-box worden geplaatst. Dit is voor de baan. Als de grenslijn wordt overschreden na het eerste schot, wordt het spel hervat waar de bal is geland. Is de grenslijn niet overschreden of is de bal uit het spel gestuiterd voor de grenslijn? Dan begint de speler opnieuw, maar er is al een punt berekend.  

Wanneer de golfbal zich op minder dan 20 centimeter van de rand van de baan bevindt, wordt deze op 20 centimeter van die rand geplaatst. Als de bal het speelveld vervolgens verlaat achter de grenslijn, wordt het spel hervat vanaf het punt waar de bal het speelveld verliet. Zodra de hole na zes treffers niet wordt bereikt, worden zeven punten berekend en wordt de volgende hole in de baan voortgezet. 

Kies eens wat anders dan minigolf 

Is minigolf toch niet helemaal jouw ding? Gelukkig zijn er talloze andere activiteiten die je met jouw familie kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan lasergamen, een escape room en een trampolinepark. Waar breng jij je volgende familiedag door? 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *