Reistips

Hoe koop je een boot?

Voordat je een boot gaat aanschaffen, is het handig om je van te voren goed te oriënteren. Net als bij het kopen van een huis kan je een speciale makelaar inschakelen, die jou advies kan geven over de aankoop en alle zaken die hierbij komen kijken. Tevens is het verstandig om altijd een boot te kopen bij een HISWA erkend bedrijf. Zo krijg je zekerheid en duidelijkheid tegen de beste voorwaarden.

Groot aanbod

Je kan er ook voor kiezen om zelf online een boot aanschaft, in plaats van dat je een makelaar inschakelt. Het aanbod is erg groot en je kan gemakkelijk en snel online een boot vinden die aan je wensen voldoet. Voordat je met iemand in zee gaat, is het slim om de verkoper eerst te identificeren. Controleer het paspoort en leg het BSN nummer ergens vast. Door middel van een koopcontract, registratie of verzekeringsbewijs kan je het eigendom vaststellen. Ook kan je vragen naar onderhoudsfacturen en garantiebewijzen. Dit is niet verplicht bij de aankoop van een boot, maar wel verstandig.

Verkoophaven

Wil je een boot kopen bij Jachtmakelaardij Kappers, ga dan langs bij de verkoophaven. Hier ligt een groot aanbod aan schepen, welke je van dichtbij kan bezichtigen en vergelijken. Als je de boot hebt gevonden kun je het beste een aankoopkeuring doen. Dit laat je doen door een onafhankelijke HISWA expert. Deze keuring duurt ongeveer een dag en geeft je inzicht in de staat van de boot. Tijdens de keuring wordt onder andere de motor geïnspecteerd, een proefvaart gedaan en alle systemen gecontroleerd. Zo heb je een goed beeld van de staat van de boot voordat je het aanschaft.

Gewenste jachthaven

Voordat je een boot aanschaft, is het handig om na te denken of je een verzekering wilt afsluiten. Dit is niet verplicht maar wel aan te raden. Daarnaast kan je vast kijken of er plek is bij de gewenste jachthaven. Heb je al bovenstaande stappen gevolgd en is de boot goedgekeurd? Voordat de boot van jou is vindt er nog een juridische overdracht plaats. Hierbij wordt er nagegaan of btw betaald is, de boot op de juiste naam staat en of er geen hypotheek op rust. Na goedkeuring teken je de akte van levering en is de boot van jou!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *