Reizen
Reistips

Een reis naar Tanzania

Ben jij klaar met de gebruikelijke vakanties binnen Europa en ben jij op zoek naar een mooi avontuur? Dan kan het een idee zijn om een reis naar Tanzania te maken. Dit land in Afrika heeft veel te bieden en in dit artikel zullen we toelichten waarom een vakantie naar Tanzania een aanrader is. Mocht jij binnenkort op vakantie willen gaan naar dit land, dan is het wel verstandig om goed na te denken over of dit wel het juiste moment is. Veel mensen kiezen er namelijk voor om niet te gaan vanwege het coronavirus. Mocht je wel willen gaan, weet dan wel dat je bij thuiskomst 10 dagen in thuis quarantaine moet.

Waarom een reis naar Tanzania?

In Tanzania is een hoop te beleven. Zo heeft dit land een prachtige natuur en kan je veel wilde dieren spotten. Tevens zou je voor een spectaculaire safari door het Serengeti National Park kunnen kiezen. Hier zal je gegarandeerd de Big 5 spotten. Wil jij de hoogste berg van Afrika spotten of beklimmen? Breng dan een bezoek aan de Kilimanjaro. Deze berg is zowel interessant voor bergbeklimmers als voor toeristen. Dit omdat de Kilimanjaro een slapende vulkaan is gelegen in een gelijknamig natuurgebied. De natuur hier is dus prachtig en de berg zelf is indrukwekkend. Ben jij een fanatiek bergbeklimmer en wil jij de berg beklimmen? Dan kan dit met een 7-daagse reis, u zult dan tot een hoogte van maar liefst 5000 kilometer komen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wil jij op Tanzania safari? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Je brengt namelijk een bezoek aan een Afrikaans land en daar komt net even wat meer bij kijken. Zo zal je bijvoorbeeld de beschikking moeten hebben over een paspoort dat op de dag van vertrek nog minstens een half jaar geldig is. Heb jij dit niet? Dan is het niet mogelijk om het land in te komen. Tevens is dit niet het enige dat je geregeld moet hebben om Tanzania in te komen, zo zal je ook een visum moeten hebben. Dit visum kan je zowel in Nederland als in Tanzania op het vliegveld aanschaffen. Mocht jij dit in Nederland willen doen, dan kan dit eenvoudig bij de ANWB. Tevens is het aan te raden om dit in Nederland te doen omdat dit een hoop tijd scheelt in Tanzania. Wanneer je ervoor kiest om je visum in dit land aan te schaffen, dan zal je lang in de rij moeten staan op het vliegveld.

Mocht je een vakantie naar dit mooie land willen boeken, kijk dan wel even goed bij welke aanbieder je dit wilt doen. Wanneer je een vakantie naar Afrika wilt boeken, dan is het extra belangrijk dat je dit bij een betrouwbare aanbieder doet. Wees daarom verstandig en kies ervoor om verschillende aanbieders op het internet met elkaar te vergelijken op basis van reviews. Tevens kan je dan ook vergelijken welke aanbieder het goedkoopste is, dit kan handig zijn voor als je minder budget hebt.

 

Meer weten over de beste voorbereiding voor jouw reis? https://tanzaniaspecialist.com!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *