mondkapje
Reisbenodigdheden

Duurzame en toch hippe mondkapjes

Mondkapjes zijn verplicht in het OV sinds juni 2020. Nou wil je als vrouw zijnde er wel een beetje goed uit zien natuurlijk en zo’n mondkapje zorgt daar over het algemeen niet echt voor. Het is dan natuurlijk extra prettig als het mondkapje milieuvriendelijk en duurzaam is. Daarom zijn er wasbare mondkapjes gemaakt van duurzame materialen. Helaas zijn er veel mensen die kiezen voor wegwerp mondkapjes die na één keer gebruik in de prullenbak verdwijnen. Dit is natuurlijk wel een grote verspilling. Die mondkapjes zijn, door de schaarste, ook nog eens heel erg duur. Mondkapjes zijn in veel verschillende soorten verkrijgbaar, maar wasbare mondkapjes hoef je over het algemeen maar één of twee keer aan te schaffen en is daarom een stuk duurzamer en voordeliger!

Welke mondkapjes kun je kopen?

Er zijn twee soorten mondkapjes verkrijgbaar. Je hebt wegwerp mondkapjes en wasbare mondkapjes. De standaard wegwerp mondkapjes bestaan meestal uit 3 lagen, maar ook zijn er 1 of 2-laags mondkapjes te verkrijgen. De drie laags wegwerp mondkapjes werken in de meeste gevallen een stuk effectiever. De filter efficiency is meestal een stuk hoger. Er wordt een hoop gediscussieerd over feit of het dragen van een mondkapje nou wel of geen zin heeft. Wat in ieder geval zeker is, is dat chirurgische mondmaskers zijn ontworpen om de lucht te filteren bij het uitademen en niet bij het inademen. Daarom worden chirurgische maskers het meest aanbevolen voor mensen die een contact beroep hebben, een risicogroep zijn of besmet zijn met een virus. De leuke en hippe wasbaar mondkapje is daarnaast ook een goed alternatief om besmettingen tegen te gaan. Er is in ieder geval genoeg aanbod aan diverse mondkapjes!

Een wasbaar mondkapje kopen?

Aangezien een wegwerp mondkapje maar 3 uur meegaat en daarna vochtig wordt of bacteriën bevat, is een wasbaar mondkapje een uitstekende optie. Deze komen voor in veel verschillende soorten en zijn er in talloze kleuren en printjes. Het voordeel van wasbaar mondkapje is dat ze een stuk langer te dragen zijn dan wegwerp mondkapjes en daarnaast zijn ze erg duurzaam.

Hoe gebruik je een wasbaar mondkapje?

· Ontsmet je handen voor en na het het gebruiken van het masker

· Raak de buitenzijde van het mondkapje zo min mogelijk aan, pak het vast bij de elastiekjes

· Wissel niet van draagzijde

· Wissel van mondkapje wanneer deze vochtig wordt.

Wasbaar mondkapje wassen

· Was het mondkapje minimaal op 60 graden met voorkeur in een waszakje

· Was het mondkapje na ieder gebruik!

· Je mondkapje gaat langer mee met de alternatieve wasopties:

· Dompel of zeef het mondkapje in kokend water

· Leg het weg en na 5 dagen leeft het virus niet meer in katoen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *