wandelen
Uncategorized

Beleef een ultieme wandelvakantie in Duitsland

Bent u een vervend wandelaar en op zoek naar een ultieme wandelvakantie, niet te ver van huis. In Duitsland vindt u de mooiste natuur op rijafstand. Een ideale bestemming voor een korte wandelvakantie dus!

Lekker struinen door de bossen, bergen en langs rivieren en watervallen. U zult zeker met mooie verhalen en herinneringen naar huis teruggaan. Wij zetten voor u vast een aantal mooie gebieden en routes op een rijtje. Dan hoeft u enkel nog maar uw vakantiehuis in Duitsland te boeken en uw koffers te pakken.

Heerlijk wandelen in Sauerland

Bij Nederlandse toeristen is Sauerland één van de meest geliefde wandelbestemmingen. Logisch, Sauerland ligt namelijk lekker dichtbij, op slechts een paar uurtjes rijden. Als je daar eenmaal bent waant u uzelf in een totaal andere wereld. Hoge bergen met als hoogste punt de Langenberg met een hoogte van 843 meter. Door dit prachtige gebied loopt de alom bekende Rothaarsteig, een langeafstandswandeling van 155 kilometer. Bent u meer van de iets kortere afstanden? Geen paniek, ook dan zijn er tal van routes die u langs de mooiste plekken en vergezichten brengen.

Struin door het groene Eifellandschap

 

Als je van wandelen houdt dan kunt u ook uw geluk niet op in de Eifel. Een landstreek mooie heuvel- en vulkaanlandschappen waar u uren kunt wandelen in de uitgestrekte bossen. Zo vindt u hier onder andere Nationaal Park de Eifel. In het park kunt u genieten van een diversiteit aan flora en fauna. Dit kan allemaal te voet, maar als u toe bent aan een rustdag kunt u er voor kiezen om de omgeving te ontdekken met een boottocht over de Rursee. Even helemaal tot rust komen en genieten van de omgeving. Daarnaast kunt u even lekker bijkomen tijdens een bezoek aan het idyllische dorpje Monschau aan de rivier de Rur. Boek een vakantiehuis in de Eifel en u bent in no-time op de mooiste plekjes.

Het Zwarte Woud

In het Zwarte vindt u maar liefst 23.000 kilometer aan wandelpaden. Om alles te kunnen zien bent u dus wel even onderweg. Gelukkig zijn er een aantal mooie wandelroutes te vinden die langs de absolute hoogtepunten komen zodat zelf kunt kiezen hoe lang u daadwerkelijk gaat wandelen en hoe lang u lekker gaat relaxen tijdens uw vakantie. Zo kunt u een route namen langs dichte naaldbossen, kronkelige bergpaadjes of langs mooie watervallen.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *